Houd de brief!

Houd de brief! is een nieuw literair project dat er is op gericht om de verdwenen briefcultuur in deze digitale tijd weer te doen herleven. Een reeks auteurs in Vlaanderen en Nederland zullen een handgeschreven literaire brief aan hun lezers schrijven. De brieven worden vermenigvuldigd en verstuurd aan lezers die intekenen op een brievenabonnement. Heel 2014 lang gaan er elke maand brieven op de post, van o.m. Annelies Verbeke, Rachida Lamrabet, Bernard Dewulf, Joke van Leeuwen, Leen Huet, Saskia De Coster…
Houd de brief! Niet te vinden in de boekhandel. Niet te vinden op een literair evenement. Enkel in uw brievenbus.
Houd de brief! wil een literaire variant zijn van de bredere terugkeer naar traagheid, echtheid, en ambachtelijkheid die momenteel opgang maakt. Het wil de handgeschreven brief opnieuw in de schijnwerpers zetten bij het brede Nederlandstalige publiek, en auteurs oproepen om dit fijne ‘retro’ communicatiemiddel in ere te herstellen. Houd de brief! is geen anti-digitaal pleidooi, maar wel een oproep tot een duurzamere en tragere communicatievorm voor de toekomst. We vragen ons inderdaad af of het briefschrijven een remedie kan bieden tegen de vluchtigheid en efficiëntie van digitale media.
De auteurs die voor Houd de brief! lezers zullen aanschrijven, hebben een bijzondere interesse voor het analoge schrijven of hebben iets te zeggen over communicatie in de samenleving van vandaag en in de toekomst. Om enkele voorbeelden te noemen: Leen Huet die dagelijks blogt over haar archivarische vondsten. Rachida Lamrabet, omdat een brief verstuurd uit Marokko naar België in haar debuutroman Vrouwland centraal staat. Bernard Dewulf die de tijd vertraagt en de vergankelijkheid uitdaagt met zijn treffende schetsen van het leven van alledag.
Houd de brief! is een initiatief van Sarah De Mul en Katelijne Meeusen.
www.facebook.com/houddebrief

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s